Waarom een goede squashtas zo belangrijk is

Sport BH

Squash is een een leuke en intensieve binnensport. Als je gaat squashen, heb je het nodige aan spullen bij je. Je sportkleding natuurlijk, maar ook je schoenen, squashballen, douchespullen, je racket(s), misschien wel een extra griplint en ga zo maar door. Een sporttas is ideaal om al je spullen gemakkelijk mee te kunnen nemen. Een goede squashtas is nog beter. Een squashtas niet alleen maar een luxe. Hij is erg functioneel en eigenlijk onmisbaar. Kortom, een squashtas is voor iedere actieve squash speler een must! Waarom is dit zo belangrijk? Ik leg het je in dit artikel uit!

De squashtas

Bij een sport als squashen, waarbij je een racket mee moet nemen, is een goede passende tas aan te raden. Een squashtas is een belangrijk onderdeel van je squashuitrusting. Het vervoert niet alleen gemakkelijk je spullen, maar biedt ook bescherming aan je squashrackets. Een goede squashtas komt het behoud van je racket(s) en andere spullen tegemoet.

Bescherming van je squashracket(s)

Squashtas en benodigdheden

Een squashracket is erg gevoelig voor weersinvloeden zoals lage en hoge temperaturen. De snaar van een racket kan hierdoor uitdrogen en sneller knappen. Hiervoor zijn veel squashtassen uitgerust met een thermische binnenvoering om de materialen tegen deze invloeden te beschermen. Op deze manier blijft de bespanning optimaal.

In een gewone sporttas past een racket meestal niet in zijn geheel en steekt de steel van het squahsracket vaak uit. Hierdoor is je racket een stuk minder goed beschermd, zoals bijvoorbeeld tegen regenwater. Dit merk je als je aan het squashen bent. Als gevolg hiervoor kan de grip op de baan geen vocht meer opnemen. De steel van je racket is ook veel kwetsbaarder als hij uitsteekt. Als er andere tassen of spullen bovenop of tegenaan worden gezet, kan er een breuk aan je racket ontstaan. Daarnaast zijn grote temperatuur schommelingen ook niet wenselijk. Wist je dat de grip en de snaar van je racket door hoge temperaturen kunnen uitdrogen? De kans is groot dat je racket daarna weinig tot geen grip meer heeft en het racket zijn controle en power verliest.

Al deze nadelige gevolgen kunnen met een goede squashtas verholpen worden. De thermolaag in een squashtas gaat de temperatuurschommelingen tegen en het formaat van deze tassen is groot genoeg om een squash racket in zijn geheel te kunnen opbergen. Hierdoor wordt je racket veel beter beschermd en zal hij langer meegaan.

Beter voor je squash schoenen

Ook voor je schoenen is een goede tas aan te raden. Een professionele squashtas is voorzien van ventilatie mogelijkheden waardoor al je squash spullen, waaronder je schoenen, na het sporten kunnen uitdampen. Door intensief te squashen worden je schoenen nat. Dampen je schoenen niet uit, dan blijven ze nat en dat is nadelig voor de lijn van je squash schoenen. Het gevolg daarvan is je de schoenen eerder vervangen moeten worden.

Squashtas en racket

Alles bij de hand

Ook is het natuurlijk erg fijn om een goede tas te hebben waar je alles netjes in kunt opbergen, zodat je niets vergeet mee te nemen. Veel squashtassen voorzien van handige schoenenvakken en veel kleine extra vakjes voor bijvoorbeeld accessoires als zweetbandjes, waardevolle spullen en squash grips. Erg handig, want zo hebben alle spullen een eigen plekje en blijven ze ook netjes. Een squashtas is dus een ideaal om alles bij de hand te hebben!

Squash sporttassen zijn er in verschillende modellen, maten, kleuren etc. Welk formaat heb jij nodig? Hoe kies je de beste tas voor jou?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een squashtas?

Als je een nieuwe squashtas gaat kopen, is het soms lastig om een keuze te maken. Het is dan nuttig om te letten op een aantal zaken als het formaat van de tas, het aantal rackets dat je er in kunt vervoeren, het aantal aparte vakken en het draagsysteem. Ook hoe vaak je squasht is een aandachtspunt dat je mee kunt nemen in je overweging. Het maakt natuurlijk wel uit of je de tas slechts 1 keer per week gaat gebruiken of vaker. De aandachtspunten licht ik hieronder voor je uit. Als je ongeveer weet aan welke criteria je tas moet voldoen, kun je makkelijker de perfecte squashtas vinden.

Het formaat

Squashtassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, voor de fanatieke recreatie speler of voor de actieve wedstrijd speler. Welk formaat je precies nodig hebt, wordt voornamelijk bepaald door het aantal rackets, de schoenmaat en de hoeveelheid overige spullen dat je mee wilt nemen. De juiste afmeting is bepalend voor wat je mee moet nemen naar de squashbaan.

Sportoutfit met squashtas

Squashtassen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: 3, 6, 8/9, 10/12, backpacks en duffels. Ben je op zoek naar een squashtas waar je racket, bidon en wat andere materialen in kunnen? Dan is een rugzak of een 1-vaks tas voldoende. Wil je er ook een paar squashschoenen in kunnen meenemen? Dan wordt bijvoorbeeld een 3-vaks squashtas aangeraden.

Geadviseerd wordt om te kiezen voor een iets grotere squashtas dan je daadwerkelijk nodig hebt, zodat je niet gaat proppen en de squashtas langer goed zal blijven.

De schoenmaat

Vind je het belangrijk dat de squashtas een apart vak heeft je schoenen? Dan is het goed om te weten dat je schoenen één van de grotere dingen zijn in de tas. Kies niet voor een te kleine tas als je een grote schoenmaat hebt. Niet alle squashtassen zijn daarnaast voorzien van een thermolaag. Let hier dus goed op bij het maken van je keuze.

Het draagsysteem

Het draagsysteem kan per squashtas verschillen. Er zijn tassen met één schouderriem, maar ook met twee schouderriemen die je als rugzak kunt dragen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe jij je tas wilt kunnen vervoeren. Ga je bijvoorbeeld altijd met de fiets of met het openbaar vervoer? Dan is het handig dat de squashtas op je rug gedragen kan worden en dus over twee schouderriemen beschikt. Als je altijd met de auto gaat is dit van minder belang. Het draagcomfort wordt bepaald door de voering van de schouderriemen. Alle squashtassen zijn voorzien van een apart handvat waarmee je de tas makkelijk kunt optillen of uit de auto kunt pakken.

Vrouw met squashtas

Accessoires

Veel squashtassen beschikken over allerlei handige features, zoals een geïntegreerd schoenenvak, waar je na afloop van je training ook je vuile was in kunt bewaren. Daarnaast hebben bijna alle tassen een apart vak voor accessoires als polsbandjes, een bidon en extra gripjes. De meeste tassen hebben ook een speciaal ritsvakje voor je waardevolle spullen, zoals je sleutels, telefoon en portemonnee.

Merk en kleur

Naast al deze voordelen is het natuurlijk ook gewoon leuk en netjes om het goed voor elkaar te hebben. Dan is het echt af. Het merk evenals de kleur van de squashtas die je kiest, is een persoonlijke keuze. Veel squashers vinden het prettig om een squashtas van hetzelfde merk te hebben, als het racket waarmee ze spelen. Sommige merken hebben hun assortiment squashtassen onderverdeeld in verschillende lijnen of collecties, waardoor ze zowel eenvoudige als luxe tassenlijnen voor elke type speler aanbieden. Veel squashtassen kunnen ook gebruikt worden als tennis- of badmintontas. Voor elke vrouw en man is er voldoende keuze op het gebied van squashtassen.

Wil jij de kwaliteit van je squashspullen garanderen? Investeer dan in een goede en mooie squashtas!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *