Calorieën verbranden? Dit zijn de beste sporten

Sporten boksen top 5 meest calorieën verbranden

Sporten doe je onder andere voor je plezier. Een potje voetbal, tennis, squash of een rondje hardlopen geeft ontzettend veel voldoening. Maar plezier is natuurlijk niet enige motivatie. Door regelmatig te sporten, werk je ook aan je conditie en beweging stimuleert het afvallen. Er bestaan veel verschillende sporten, maar je verbrandt niet bij alle sporten evenveel calorieën. Wil jij het liefst veel calorieën verbranden in weinig tijd en daarmee succesvol afvallen? Dan zijn deze sporten het meest effectief!

Calorieën verbranden

Sporten en beweging is super belangrijk om gezond en fit te blijven. Als het gaat om het aantal calorieën dat je met sporten verbrandt, wordt der onderscheid gemaakt tussen cardio en krachttraining en gewichtsklassen. Een zwaardere sporter gebruikt meer energie dan een lichtere sporten die dezelfde sport doet op een vergelijkbare intensiteit. Dat is ook de reden waarom vrouwen minder calorieën verbranden per sportsessie dan mannen. Dat je met alle sporten lekker veel calorieën kunt verbranden, gaat niet dus op. Wanneer jij zo effectief mogelijk met je training om wilt gaan en daarbij de meeste calorieën in de minste tijd wilt verbranden, is het aan te raden om één van de sporten te kiezen.

6x meest effectieve sporten

Energiebalans is de belangrijkste factor om vet te verbranden. Je lichaam slaat de energie op via het eten en drinken dat je binnenkrijgt. Zodra je minder energie binnenkrijg dan je nodig hebt, val je af. Bewegen en sporten dragen bij aan het verbranden van calorieën. Maar welke sporten zijn hier nu het meest geschikt voor? Om je hierbij op weg te helpen, heb ik hieronder de beste sporten om maximaal calorieën te verbranden op een rij gezet. Dit zijn de beste sporten als je vet wil verbranden!

#1. Zwemmen

Zwemmen is een hele goede manier om calorieën te verbranden. Met deze sport zet je namelijk al je spiergroepen hard aan het werk. Als je zwemt voel je je hele lichaam werken, daarnaast is het ook goed voor je gewrichten. Wanneer afvallen je doel is, is het zeker aan te raden om te gaan zwemmen. Naast dat het heerlijk ontspannend is, verlies je ook het nodig aan gewicht. Met een uurtje intensief zwemmen, verbrand je al snel zo’n 800 calorieën. Hierbij geldt dat je hiervoor wel minimaal een uur moet zwemmen.

#2. Fietsen

Fietsen is niet de meest effectieve sport als je wilt afvallen, maar wanneer je op tempo fietst biedt het wel meer dan alleen ontspanning. Hiermee verbrand je zo’n 500 calorieën per uur, en werk je bovendien aan je conditie. Daarbij is fietsen ook heel goed voor je hart. Vergeet dus dat slakkengangetje als je op de fiets stapt en trap de benen uit je lijf! Probeer een snelheid van zo’n 25 – 30 km/uur te halen, dan verbrand je 3x zoveel als wanneer je op een rustig tempo fietst.

#3. Squash

Squashen kán natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken! Squash is een ontzettend intensieve en inspannende sport. Onder andere door de talloze slagbewegingen die je maakt en de vele kort sprintjes die je trekt. Hiermee verbrand je een hele hoop energie. Als je fanatiek bezig bent, kan je tot wel 980 calorieën per uur verbranden. Plan dus gauw weer een sportdate met je maatje om te gaan squashen en blijf elkaar motiveren.

#4. Hardlopen
Hardlopen sporten gezondheid calorieën verbranden

Is een teamsport niet echt jouw ding? Dan is een solosport als hardlopen een optie. Als je lekker wilt sporten en afvallen, overweeg dan om te gaan hardlopen. Hardlopen om af te vallen is erg effectief, omdat je naast het verbranden van calorieën ook aan je conditie werkt. Met een rustig tempo van bijvoorbeeld 5 km/uur verbrand je in een uur ongeveer 260 calorieën. Met een snelheid van 11 km/uur kan dit al snel oplopen tot 700 – 800 kcal per uur. Als je een paar keer per week een rondje gaat hardlopen, kan dat op termijn een paar kilootjes minder betekenen. Ben je nog niet zo’n held in duurloop? Wissel sprintjes dan af met korte momenten van snelwandelen om weer even op adem te komen. Als je deze manier van hardlopen volhoudt, heb je deze pauzemomenten steeds minder nodig. Zorg er wel voor dat je goede sportkleding en hardloopschoenen hebt.

#5. Vechtsporten

Vechtsporten zijn ook een heel goed idee. Alle vechtsporten zijn super intensief en daarom een uitstekende manier om af te vallen en je fitter te voelen. Het is tegelijkertijd een cardio- en krachttraining en daarom goed voor je hele lichaam. Je bent namelijk alert, constant in beweging en je maakt zowel met je armen als benen stoten. Hierdoor kan je hier heel veel calorieën mee verbranden. Nadeel van vechtsporten is dat de kans op blessures groot is, en je deze sporten geen uren achter elkaar kunt uitoefenen. Met een uurtje kickboksen verbrand je bijvoorbeeld als snel zo’n 770 calorieën.

#6. Bootcamp

Last but not least bootcamp, een hele populaire sport. Bij een gemiddelde bootcamp les is er absoluut geen ruimte om de kantjes er vanaf te lopen. De trainer staat binnen no-time naast je om je te motiveren om door te gaan. Deze sport is een combinatie van cardio- en krachttraining dat écht werkt. Het is een efficiënte en effectieve manier om spieren te ontwikkelen, je conditie te verbeteren en vet te verbranden. Bij deze work-outs combineer je een heleboel verschillende oefeningen, waardoor je gedurende kort periodes heel intensief bezig bent. Hierdoor kan je snel afvallen, want je verbrand met bootcamp de meeste calorieën per minuut. Zo verbrand je dus lekker veel calorieën op een leuke en efficiënte manier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *