Dit zijn de voordelen waar je na het squashen van profiteert

Voordelen squash

Dat bewegen super goed voor je is, weet iedereen wel. Toch beweegt lang niet iedereen voldoende. Bewegen is een must voor iedereen, het is zelfs één van de meest elementaire voorwaarden voor een goede gezondheid. Het zorgt namelijk voor een evenwicht tussen je lichaam en geest. Dat is dan ook de reden waarom sporten zo belangrijk is voor je gezondheid. Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om te sporten, maar zodra je eenmaal een routine met sporten hebt opgebouwd, merk je dat de voordelen ook in andere aspecten van je leven doorsijpelen. Positieve veranderingen waar je na je squashsessies van profiteert! In deze blog heb ik de belangrijkste voordelen voor je verzameld!

Lichaamsbeweging

Weet jij eigenlijk wel hoe goed lichaamsbeweging precies voor je is? Een getraind en fit lichaam is echt niet het enige dat je eraan over houdt. Al is dat wel de voornaamste reden dat mesen aan sport doen. Ze willen graag een goed figuur en lekkerder in hun vel zitten. Bij een sterker en gespierder lichaam houdt het echter niet op. Regelmatig squashen kan zoveel meer voor je verbeteren, van het ervaren van minder stress tot een beter humeur en een gezonder en energieker leven. Het bevordert de kwaliteit van je leven. Lees hieronder de belangrijkste redenen waarom ook jij regelmatig moet sporten.

Voordelen van regelmatig squashen

Squashen kan zowel je snelheid als je onderlichaam en bovenlichaam versterken. Naast deze fysieke voordelen is het ook nog eens erg goed voor je geest. Regelmatig bewegen en sporten kan je hele levensstijl ten goede veranderen, waardoor je nog uren na het trainen de voordelen eruit haalt.Als je op zoek bent naar een sport waar je je heerlijk kunt uitleven en kunt profiteren van de diverse voordelen van je lichaam, dan is squash absoluut een goede keuze. Benieuwd wat squashen voor jou kan doen? Bekijk deze 6 redenen en kom erachter hoe sporten je leven positief kan verbeteren.

Na je training profiteer je van:

1. Minder stress

Wanneer je sport, maakt wel lichaam onder andere serotonine, dopamine en endorfine aan. Beide staan als gelukshormonen bekend. Als je last hebt van stress, is sporten een goede manier om meer rust te vinden. Gedurende een training maken je hersenen de stemmingsverbeterende stofjes aan, waardoor de stresshormonen worden afgevoerd. Je voelt je hierdoor meer ontspannen en lichter na een uurtje flink squashen, wat voor een gevoel van tevredenheid zorgt.

2. Goed humeur

De stofjes die zo goed tegen stress helpen, dragen ook bij aan een goed humeur. Lichaamsbewegeging helpt hierbij, zowel op korte als lange termijn. Je zult merken dat, wanneer je een paar weken regelmatig sport, je al een stuk lekkerder in je vel zit. Hierdoor zal je in het algemeen vrolijker en goed gehumeurd zijn. En jij bent niet de enige die daar baat bij heeft, want ook de mensen in je omgeving plukken de vruchten van jouw training. Doordat je je fitter, gezonder en vrolijker voelt, kun je er ook beter voor je partner, vrienden, vriendinnen en familie zijn.

En daarmee houden de voordelen voor je brein nog niet op, want je wordt tijdens het sporten niet alleen van je negatieve gedachten afgeleid, het stimuleert ook je geheugen en het helpt je om je de rest van de dag te concentreren op wat je moet doen. Zo krijg je door te sporten niet alleen een strakker, maar ook een slimmer lichaam!

3. Je slaapt beter

Regelmatig sporten kan ook een positieve invloed op je slaapritme hebben. Wanneer je overdag actief bent geweest, val je niet alleen sneller in slaap, de kwaliteit van je nachtrust is ook beter. Heb jij last van slaapproblemen en/of lig je ‘s nachts regelmatig te woelen, waardoor je niet uitgerust wakker wordt? Als je een goede squash routine hebt ontwikkeld, zal je al gauw merken dat je velen malen beter slaapt. Door te sporten maak je je lijf lekker moe en krijg je dus een betere nachtrust, waardoor je de volgende dag juist vrolijker en energieker uit bed stapt!

4. Betere lichaamshouding

Tijdens het sporten moet je goed op je lichaamshouding letten. Je bent constant bezig om jezelf te corrigeren en je let op je houding, techniek, vorm én dat je iedere beweging op de juiste en een veilige wijze uitvoert. Op deze manier wordt je je meer van je lichaam bewust, wat positief kan doorwerken op momenten dat je niet aan het sporten bent. Je neemt de aandacht voor je houding namelijk geleidelijk mee naar de rest van dag. Bovendien ontwikkel je door te sporten een sterkere core, waardoor je jezelf eenvoudiger leert een gezonde lichaamshouding aan te nemen, wat nek- en rugklachten kan helpen voorkomen.

5. Meer water

Het drinken van voldoende water is belangrijk en erg goed voor je, dat is vast geen verrassing meer voor je. Het binnenkrijgen van de dagelijkse hoeveelheid water, is alleen voor velen niet altijd even eenvoudig. Sporten kan je helpen en daar verandering in brengen. Met een actieve levensstijl, waarbij je sporten als routine hebt ingebouwd, wordt het een stuk gemakkelijker. Tijdens het squashen verlies je veel vocht in de vorm van zweet, waardoor je meer dorst krijgt. Hierdoor grijp je tijdens en na het trainen automatisch en sneller naar water. Dat draagt niet alleen bij aan je sportieve prestaties, om je profiteert ook meteen van alle gezondheidsvoordelen die daarbij komen kijken. Je huid heeft er bijvoorbeeld ook veel baat bij.

6. Je verbrandt meer calorieën

In de meeste gevallen verbrand je na je sportsessie ook nog extra calorieën. Dit is afhankelijk van je hartslag tijdens de squash training. Tijdens het squashen moet je flink wat bewegen. Bij een gemiddelde training kan je al 600 calorieën verbranden. En daarbij geldt ook nog eens; hoe fitter je wordt, hoe meer calorieën je in rustmodus kunt verbranden. Bovendien wordt ook je stofwisseling verhoogt. Een fit lichaam verbruikt namelijk meer calorieën dan een lichaam dat niet in vorm is. Hoe meer spierweefsel je hebt, des te sneller wordt je stofwisseling. En door een snelle stofwisseling blijf je makkelijker op gewicht. Dit betekent dat je, als je regelmatig squasht, meer kunt eten zonder dat je daarvan aankomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *