Het belang van een goede sport BH

Sport BH

Voor de sportende vrouw is het belangrijk om, naast goede sportkleding en squashschoenen, ook een goede sport BH te dragen. Misschien heb jij er tot nu nog niet zoveel over nagedacht, maar wist je dat een normale BH slechts 35% van de bewegingen die je tijdens het sporten maakt dempt? Om die reden is het heel belangrijk om een goede sport BH te dragen, vooral wanneer je intensief sport. In deze blog leg ik je uit waarom en vertel ik waar je op moet letten bij de aanschaf van een sport BH. Lees je mee?

De sport BH

We weten allemaal dat het belangrijk is om lief te zijn voor je borsten. Toch vergeten we dit weleens wanneer we gaan sporten. Dan vinden we het toch vooral belangrijk om er leuk uit te zien tijdens het sporten. Dat onze sportoutfit er fashionable uitziet en prettig zit. Het belangrijkste deel wordt dan spontaan vergeten, de sport BH. Een essentieel item dat niet vergeten mag worden. Ook ik heb weleens random een bh uit de kast gepakt wanneer ik ging sporten. Zodra je weet waarom een goede sport BH van groot belang is, zal je dat niet zo snel meer doen.

Een goede sport BH vangt namelijk ongeveer 75-80% van de schokken op tegen een 35% door een normale bh die je dagelijks onder je kleding draagt. Daarnaast zit een sport BH stukken comfortabeler en zijn ze tegenwoordig uitgerust met de juiste technologie├źn om het zo droog mogelijk te houden. Sport BH’s zijn gemaakt van materialen die ademen en sneldrogend zijn. Als je dit niet serieus neemt, kan je nekklachten, rugklachten en zelfs stevigheid van je borsten verliezen!

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een sport BH let je onder andere op het belastingniveau. Voor elke bewegingsintensiteit is er een geschikte sportbeha die volledig zijn afgestemd op de behoeftes van het vrouwelijk lichaam. Afhankelijk van de intensiteit van je sport is er qua ontwerp met goede ondersteuning te maken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vier verschillende niveaus: low, medium, high en extreme.

Support levels

Low support level sportbeha’s bieden een gemiddelde steun en kunnen gebruiken worden bij sporten met een gemiddelde intensiteit. Denk aan yoga, nordic walking en pilates. Medium support zijn special ontwikkeld om een goede ondersteuning te bieden aan cup B-F tijdens sporten met een medium intensiteit. Voorbeelden hiervan zijn fitness, spinnen en ski├źn.

Sport BH’s met een high support niveau zijn stevige bh’s die alle bewegingen voldoende absorberen. Dit wil zeggen dat je borsten nog wel een beetje meebewegen in de bh, maar dat ze niet stuiteren. Dit type sport BH is met name geschikt om te dragen tijdens racketsporten en balsporten. Het niveau met de maximale ondersteuning is geschikt voor sporten met een hoge intensiteit, zoals paardrijden, balsporten, hardlopen, boksen, tennis en natuurlijk squash. Deze sport BH’s bieden een ontzettende goed en comfortabele steun en zijn tevens perfect voor vrouwen met een grotere cupmaat.

Materialen

Een goede sportoufit en ook sport BH zijn gemaakt van sneldrogend en ademend materiaal. Een gewone bh ademt juist niet, rekt niet mee en is niet op transpiratie berekend. Doordat er stevige materialen en brede bandjes voor sportbeha’s worden gebruikt, bewegen je borsten tijdens het sporten op een natuurlijke wijze met je lichaam mee. Hierdoor wordt de kans op beschadigingen en pijnklachten een stuk kleiner. Daarbij schuurt het niet en zit het lekker comfortabel, zodat je tijdens het squashen niet gehinderd wordt.

Het juiste exemplaar

Als je gaat shoppen voor een nieuwe sport BH, vraag je je op een gegeven moment natuurlijk af hoe je een goed exemplaar herkent. Het is belangrijk dat de bh niet te strak en niet te los zit. Wanneer de sport BH te strak zit kan je niet ademhalen en zorgt dat ook voor druk op je middenrif. Test dit uit door je een paar keer uit te rekken, een gek dansje te doen en/of een paar keer te springen. Zit de sportbeha nog steeds prettig? Dan heb je een juiste te pakken.

Draag jij al een goede sport BH?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *