Zo zorg je ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt

Eiwitten tips

Eiwitten; ze zijn cruciaal voor een gezonde basis en zelfs onmisbaar wanneer je een fanatieke sporter bent. Onze spieren bestaan namelijk uit eiwitten en om deze te laten groeien heb je eiwitten nodig. Eiwitten zijn dus belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam. Hoe krijg je voldoende van deze bouwstof binnen? Voor veel vrouwen is dit lastig, daarom deel ik in deze blog een aantal tips met je!

Eiwitdoel

Behaal jij dagelijks je eiwitdoel? Voor dames die graag squashen en vrouwen die graag wat gewicht willen verliezen, is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Het zijn dé bouwstenen van je spieren en zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel in de verleiding komt om te gaan snaaien. Daarbij leveren ze energie. Het is niet niks wat we aan eiwitten per dag nodig hebben. Hoeveel je binnenkrijgt hangt weer af van wat je eet. In welke producten zitten nu veel eiwitten? Het belangrijkste hierin is dat het belangrijk is om te variëren met voedingsmiddelen, zoals vlees, vleesvervangers, peulvruchten, noten en zuivelproducten. Dit zijn namelijk echte eiwitbronnen. Kun jij wel wat hulp gebruiken om in je eiwitbehoefte te voorzien? Lees dan gauw verder om te ontdekken hoe je voldoende eiwitten binnenkrijgt!

4x tips

Er zijn een aantal tips waarmee het makkelijker wordt om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Ik heb ze hieronder voor je verzameld.

Vervangers

Tegenwoordig zijn er veel producten in de supermarkt te vinden die wat voedingswaarden betreft veel beter zijn dan de normale varianten. Denk aan vleesvervangers, snacks, vleeswaren, kaas, broodbeleg, tussendoortjes, drankjes en crackers. Om deze producten te ontdekken moet je er soms wel iets meer tijd in investeren om ze te vinden en de verpakkingen lezen om de voedingswaarden te ontdekken. Wanneer je hiertoe bereid bent, ontdek je wel nieuwe, betere procucten en kan je makkelijker variëren met je voeding.

Bakker maar

Wanneer je regelmatig met brood en/fruit ontbijt is het aan te raden om een keer je ontbijtje voor de komende week voor te bereiden, preppen. Bak bijvoorbeeld eens een lekker bananenbrood, een paar ontbijtmuffins of kwarkbollen! Op deze manier heb je snel en eenvoudig een lekker, voedzaam ontbijt met méér eiwitten. Daarnaast is het ook nog eens super lekker! Het voordeel van zelf je eten bakken, is dat jij de controle hebt over de ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld extra eiwitten toevoegen en suiker vervangen door gezondere varianten, zoals zoetstof.

Mealpreppen

Ik noemde het zojuist al even, mealpreppen. Dit is perfect wanneer je op je doelen gefocust wilt blijven en je vooral wilt richten op het behalen van onder andere je eiwitdoel. Bedenk of kies van te voren recepten uit met ingrediënten die goed bij jouw macro’s passen. Door je voeding te plannen, hoef je er niets steeds over na te denke wat je uiteindelijk aardig wat tijd bespaart. Zo heb je eenvoudig een weekmenu bij elkaar en hoef je niet meer na te denken over wat je nu weer moet gaan eten. Plan een dag waarop je alle boodschappen doet en ga dan aan de slag om alles te maken, preppen. Verdeel alles vervolgens in bakjes en je bent klaar voor een nieuwe week!

Supplementen

Dan zijn er natuurlijk ook nog de supplementen. Dit soort producten zijn wel aan de dure kant, maar het is daarentegen wel een investering in jezelf en de doelen die jij wilt behalen. Denk aan eiwitrepen, eiwitshakes en voedingsmiddelen met minder koolhydraten en meer eiwitten. Supplementen maken je leven makkelijker en dat zorgt er op de lange termijn weer voor dat je gemotiveerd blijft en dat je altijd iets te eten bij de hand hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *