Samen sporten; de voordelen van een sportbuddy

Samen sporten veel voordelen

Dat sporten belangrijk en gezond is weten we allemaal. Het geeft je onder andere meer energie, het zorgt voor een betere nachtrust, je zit lekkerder in je vel en het helpt je gewicht op peil te houden. Ondanks dat sporten vele voordelen heeft, is het niet voor iedereen zo eenvoudig om meer te gaan bewegen. Een gebrek aan motivatie is vak de boosdoener. Dit kan komen doordat je er geen voldoening uit haalt of simpelweg omdat je het in je eentje saai vindt. Samen sporten is dé oplossing! Met iemand samen sporten is veel leuker dan alleen en heeft heel veel voordelen. Samen sporten met een sportbuddy gaat het bankhangen verslaan. In deze blog deel ik zes redenen waarom samen sporten zo fijn is!

Samen sporten

Sporten met buddy

Geen tijd is geen reden meer, want door met iemand samen te gaan sporten kan je gemakkelijk je afspraken in je agenda combineren met sportieve en sociale activiteiten. Sporten met een sportbuddy is dus pure winst voor jezelf én je vriendschap(pen). En er zijn nog meer redenen waarom samen sporten zo leuk is!

#1. Stok achter de deur

Één van de voordelen van samen sporten is dat je extra hard je best doet. Doordat je met elkaar sport, is de kans veel groter dat je vaker gaat. Afgesproken om samen te gaan squashen? Afzeggen is geen optie, want je wilt je sportmaatje niet in de steek laten. Een vriendin of familielid afzeggen is tenslotte een stuk lastiger dan een afspraak met jezelf annuleren. Je wilt je sportbuddy niet laten zitten en zo is het ook andersom. Er voor elkaar zijn zorgt er voor dat jullie het sporten langer vol gaan houden. Het is die “stok achter de deur”, wat toch wel één van de meest fijne voordelen is van samen sporten.

Plezier hebben met sportmaatje

#2. Motivatie

Soms is het moeilijk om jezelf te motiveren om te gaan sporten. Soms heb je wat meer support nodig. Een sportbuddy kan je over de streep trekken en het veel gebruikte excuus “geen zin” wegwuiven. Iemand anders is vaak in staat je nét even die extra motivatie te geven om er toch voor te gaan. Als je met iemand anders afspreekt, ben je sneller geneigd om (vaker) te gaan sporten, aangezien je je sportmaatje niet wilt teleurstellen. Je inspireert en motiveert elkaar; je haalt het beste in elkaar naar boven!

#3. Fun

Plezier is waarom het allemaal om gaat! Samen sporten is natuurlijk veel leuker en gezelliger. Lachen, bijkletsen, elkaar uitdagen en na afloop nog even nazitten met een drankje. Dit voordeel heb je alleen met een sportmaatje! Samen sporten zorgt voor meer plezier en voldoening.

Bijkletsen samen sporten

#4. Quality time

We hebben het allemaal druk en dat gaat soms helaas ten koste van onze sociale contacten. Door met een buddy te sporten werk je én aan een gezonde leefstijl en breng je tijd door met een vriendin, vriend of familielid. Het is dé tijd waarin jullie samenzijn en bijpraten over de laatste roddels en ontwikkelingen in jullie leven. Het is een hele fijne en gezonde manier voor wat quality time.

#5. Competitie

Samen sporten brengt vaak iets competitiefs met zich mee, in positieve zin. Het houd je scherp en motiveert je om net een stapje harder of verder te gaan. Een sportbuddy stimuleert jouw sportprestaties.

Samen squashen leuker

Een competitieve sport als squash roept een drang op om te winnen. Je doet meer je best, je gaat ervoor, daagt elkaar uit. Het spelelement maakt het sporten extra leuk, motiverend en leidt de aandacht van het “moeten” weg.

#6. Succes delen

Heb je samen een potje gesquasht? Doordat je dit met je sportbuddy voor elkaar hebt gekregen, kun je samen dit succes delen én vieren. Samen de vorderingen en progressie delen kan jouw motivatie een enorme boost geven. Het geeft je een goed gevoel en veel meer voldoening, waardoor je gemotiveerder blijft. Samen resultaten en doelen behalen is hartstikke leuk!

Kortom, genoeg redenen om samen sportieve doelen te bereiken! Ga jij op zoek naar een sportbuddy? Bundel die krachten en workout together, want wat is er nu leuker dan squashen? Juist: samen squashen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *