Waarom je juist wél moet gaan sporten vandaag

Blije vrouw door het sporten

Je komt thuis na een lange en drukke dag, je bent ongesteld, het regent, je bent moe of er staat een enorme onweersbui op de planning. Het zijn allemaal redenen die vaak gebruikt worden als excuus om het sporten te skippen. En soms lijkt óók iets langer in bed liggen net wat fijner, dan op te staan voor je workout. Herkenbaar? Sporten is niet alleen leuk en gezond, omdat je er fitter van wordt. Nee, er zitten aardig wat voordelen aan een goede zweetsessie. Deze redenen om te gaan sporten motiveren je spontaan en gaan er voor zorgen dat je (bijna) nooit meer een excuus gaat gebruiken. Hoe weinig zin je ook hebt. Let’s go!

Redenen waarom jij wél wilt gaan sporten

De eerste stap zetten is vaak het lastigst, maar als je uiteindelijk in de squashhal bent, is het zo erg allemaal niet en zorgt het juist voor een lekker en voldaan gevoel. Is de motivatie bij jou soms ver te zoeken? Hopelijk zorgen deze redenen ervoor dat je zonder twijfel gaat squashen, want sporten…

..geeft je een gelukkig gevoel

Sporten maakt gelukkig. Dit is uit verschillende onderzoeken gebleken. Tijdens het sporten komen de stofjes endorfine, serotonine en dopamine vrij, die je een gelukkig gevoel bezorgen. Deze stofjes, die je lichaam produceert wanneer je getraind hebt, zijn vaak zo verslavend dat je vaker zin krijgt om te sporten.

Meer inspiratie door het sporten

Na een intensieve training en een lekkere douche na afloop ben ik altijd erg blij. Ik voel me een stuk positiever, energieker en blijer, waardoor mijn dag niet meer stuk kan óf dat ik vol goede moed aan de (werk)dag begin. Heb jij er ooit spijt van gehad dat je bent gaan trainen?

..maakt je creatiever

Sporten bevordert de creativiteit en dat is een goede reden om vaker te gaan squashen. Heb jij er weleens last van dat er echt helemaal niets meer uit je handen komt op je werk of thuis? Dat je totaal inspiratieloos bent? Sporten is je geheime wapen! Een uurtje squashen, of zelfs al een flinke wandeling, helpt je hoofd leeg te maken. Hierdoor krijg je weer een frisse kijk en komen er vanzelf nieuwe ideeën opborrelen. Je zult merken, wanneer een training een vast onderdeel wordt van je routine, het je een energieboost geeft en het je creatiever maakt!

..is een sociale aangelegenheid

Gezellig samen sporten sociaal

Ben je over het algemeen druk, ren je elke dag van hot naar her en schieten sociale afspraken er daardoor weleens bij in? Plan dan een sportdate! Squash is een teamsport en daarom ook een sociale aangelegenheid. Deze sociale contacten leveren je vaak plezier, wat een positieve invloed op je gemoedstoestand heeft. Sporten met een vriendin of vriend is niet alleen veel gezelliger, het werkt ook motiverender en is een extra stok achter de deur. Zo kunnen jullie tijdens het uurtje trainen elkaar gelijk bijpraten, win-win!

..zorgt voor meer zelfvertrouwen

Sporten maakt je niet alleen fit en blij, het geeft je ook zelfvertrouwen. Door vaker te squashen wordt je er beter in en wordt je steeds sterker, sneller en fitter. Dit zorgt logischerwijs voor een boost voor je zelfvertrouwen.

Vrouw met veel zelfvertrouwen

Je verlegt iedere keer je grenzen, wat ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit. Het afronden van een training geeft je een fijne mentale boost. En een gezonde portie zelfvertrouwen levert weer een enorme positieve bijdrage aan je gelukslevel.

..vermindert stress

Zoals je net al gelezen hebt, is sporten een goede manier om meer rust te vinden. Na een uurtje squashen is je hoofd leeg en voel je je meer ontspannen. Door meer in beweging te zijn neemt bovendien het risico voor het ontwikkelen van depressies en stemmingswisselingen af. Dit komt doordat stresshormonen tijdens het sporten worden afgevoerd, wat ervoor zorgt dat je beter in je vel zit, meer zelfvertrouwen krijgt en extra happy bent. Juist, dé perfecte ingrediënten voor een beter seksleven. Sporten verhoogt namelijk ook nog eens je libido waardoor jij en je liefje het zeer waarschijnlijk nog veel leuker in bed gaan hebben!

Sporten zorgt voor betere slaap

..verbeterd je slaappatroon

Het maakt niet of je in de ochtend of avond sport, als je getraind hebt val je ongetwijfeld sneller in slaap. Dit komt omdat je overdag een grote inspanning van je lichaam gevraagd hebt. En doordat je fysiek bezig bent geweest, verbeterd je nachtrust. Je lichaam moet beter uitrusten en je hoofd is na een zweetsessie vaak helemaal leeg, wat ervoor zorgt dat je zonder stress je bed in kunt duiken. Maak je lijf dus lekker moe, dan val je makkelijker in slaap en slaap je veel vaster en dieper. Dit heeft ook een positief effect op je hersenactiviteit, wat weer goed is voor je geheugen en concentratievermogen.

Welke van deze redenen geeft voor jou de doorslag om vandaag nog te gaan squashen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *