Beste sporten om vet te verbranden

Beste sporten calorieën verbranden

Sporten en op een gezonde manier afvallen gaan goed samen. Afvallen kan ook door minder calorieën tot je te nemen dan je verbruikt, maar door te bewegen geef je je calorieverbruik een extra duwtje in de rug. Het maakt niet zoveel uit welke sport je beoefend om wat calorieën kwijt te raken, maar bij de ene sport verbrand je natuurlijk wel meer dan bij de andere. Met welke sporten kun je in een korte tijd veel calorieën verbranden? Ik deel ze in deze blog met je! Lees je mee?

Vetverbranding

Sporten heeft vele voordelen. Zo helpt het je productiever te zijn, zorgt het ervoor dat je lekkerder in je vel zit, beter slaapt en natuurlijk verbrand je er calorieën mee. De belangrijkste factor om vet te kunnen verbranden is de energiebalans. De energie die je binnenkrijgt middels eten en drinken wordt door je lichaam opgeslagen en/of verbruikt. Sporten draagt hier aan bij, want sporten stimuleert je lichaam namelijk om meer vetreserves te verbranden en zo het bekende jojo-effect te vermijden. Bij welke sporten verbrand je de meeste calorieën? Ik heb zo hieronder voor je op een rijtje gezet.

5x sporten en veel calorieën verbranden

Er zijn een aantal sporten waar je ongelooflijk veel calorieën mee kunt verbranden. Wil jij graag vet verbranden in relatief weinig tijd met als resultaat afvallen? Scrol dan snel verder voor de beste sporten om maximaal calorieën te verbranden.

Hardlopen

Één van de populairste sporten om calorieën te verbranden is hardlopen. Dit geldt voor zowel hardlopen in de buitenlucht als op de loopband in de sportschool. Een hele effectieve sport om je vetverbranding te stimuleren wanneer je wilt afvallen. Met een uurtje hardlopen kun je wel 800 – 1000 calorieën verbranden!

Squash

Nog zo’n enorm effectieve sport is squash. Bij deze sport wordt vaak onderschat hoeveel inspanning dit vereist. Om de bal tijdens een squashtraining steeds terug te kunnen slaan heb je immers explosieve kracht nodig. Omdat het zo’n intensieve sport is, is het onmogelijk dit uren achter elkaar vol te houden. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig, want met een uurtje squashen werk je jezelf aardig in het zweet en verbrand je al gauw rond de 800 calorieën!

Spinning

Ook spanning is een zeer effectieve manier om in korte tijd veel calorieën te verbranden. Tijdens een workout spanning verbrand je namelijk al gauw gemiddeld 400 – 600 calorieën, per uur. Heb je weinig tijd om naar de sportschool te gaan, dan helpt het ook om vaak de fiets te pakken. Dit doet gegarandeerd wonderen!

Zwemmen

Je moet wel iets actiever door het zwembad gaan dan rustig baantjes trekken, wil je veel calorieën verbranden. Wanneer je krachtige slagen maakt en zo snel mogelijk zwemt, kan het hard gaan met de verbranding. Met een uurtje op intensief niveau zwemmen, kan je wel 800 – 900 calorieën kwijt raken. Iedere diëtiste zal je dan ook aanraden om te gaan, wanneer je gewicht wil verliezen.

Handbal

Ben je meer van de teamsporten? Dan zit je met handbal heel goed, wat vetverbranding betreft. Handbal is de meest intensieve balsport, want je gooit de bal snel naar elkaar over, je loopt veel en continue van de ene kant naar de andere kant van het veld en er wordt vaak gegooid met een grote sprong. Een uurtje handballen staat ongeveer gelijk aan het verbruik van 560 calorieën. Een optimale calorieverbranding dus!

Scoor gauw een leuke sportoutfit, kies één van deze sporten en je bent klaar om die vetrolletjes te verbranden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *