Starten met squashen? 5x handige tips

Squashen starten

Velen die beginnen met de sport squash, raken hieraan verslaafd. Het is een zeer uitdagende en intensieve sport. Perfect om je conditie op toe bouwen en/of wat gewicht te verliezen. Heb jij weleens nieuwsgierig gekeken naar wat er zich op een squashbaan afspeelt en zou je zelf ook wel met deze sport willen starten? Lees dan gauw verder, want er zijn tal van redenen waarom jij ook moet gaan squashen!

Squash

Squash is een racketspel dat door twee mensen wordt gespeeld, in een gesloten ruimte. Deze sport is vergelijkbaar met met tennis. Het verschil hiermee is dat de spelers bij een squashspel niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar en ook gebruik mogen maken van de muren. Daarbij ontbreekt een net. Het is de bedoeling dat de squashbal steeds tegen de tegenoverliggende wand gespeeld wordt. Nu het jaar ten einde loopt, ben jij misschien wel voornemens om het sporten aan het begin van het komende nieuwe jaar weer op te pakken. Mocht jij, net als veel anderen, niet zo goed weten welke sport je wilt doen, dan is squash misschien wel iets voor jou! Hieronder heb ik een paar redenen verzameld, om met squashen te beginnen.

5x redenen om te gaan squashen

Heb jij wel zin om fanatiek achter een bal aan te rennen, samen met een fanatiek sportmaatje? Dan is squash een leuke optie! Er zijn een aantal goede redenen te noemen waarom je deze sport een keer zou moeten gaan proberen. Deze redenen ontdek je hieronder

Leuke sport

Squash is een hele leuke sport. Wat je in je vrije tijd doet moet leuk zijn om het vol te houden en blijven doen. Bijna iedereen die weleens gesquasht heeft, vindt het een hele leuke, dynamische sport. Het is veel meer dan bewegen en daarbij is deze sport nooit hetzelfde. Er komt onder andere, fitheid, tactiek, techniek. Squash is een hele snelle sport, waarbij je zeker je hersenen nodig bent. Zodra je op de baan staat weet je nooit wat er zal gebeuren. Telkens zijn er opnieuw uitdagingen, én daarmee ook gegarandeerd voldoening en plezier.

Sport voor iedereen

Squash is ook nog eens geschikt voor iedereen. De drempel om met deze sport te starten is daarom laag. Leeftijd, geslacht en vaardigheden spelen geen rol. Squash is namelijk één van de weinige sporten waarbij het niveau eenvoudig aan te passen is. De moeilijkheidsgraad van het spel wordt voor een groot deel door de keuze voor een squash bal bepaald. Daarmee maakt squash de opties oneindig, voor elke persoon en elk speelniveau.

Veel calorieën verbranden

Doordat squash een enorm intensieve sport is, betekent dat je veel calorieën verbrandt. Squashen wordt ook wel de grootste calorievreter genoemd. Het is een razendsnel spel en de bal stuitert alle kanten op. Hierdoor ben je constant in beweging en verbrandt je in korte tijd een hoop energie. Zelfs meer calorieën dan bij iedere andere sport dan ook. Denk aan 300 – 500 calorieën per half uur. Dit maakt squash een perfecte sport wanneer je wilt afvallen of juist je lichaamsgewicht op peil wil houden.

Squash is gezond

Squash heeft de een hele goede reputatie. Het is namelijk (één van de) gezondste sporten die er is. Je traint je hele lichaam met een zeer hoge intensiteit. Zowel je armen, buik, benen als rugspieren worden hierdoor flink sterker. Je traint dus al je spieren en niet alleen de flexibiliteit ervan. De kracht van je spieren vergroot je door te squashen eveneens, omdat je telkens hard tegen de bal moet slaan. Daarbij bevorder je met deze sport ook je oog-hand coördinatie en je concentratievermogen. Het is niet voor niets dat squash een full body work-out wordt genoemd.

Fit

Zoals al meerdere keren aangegeven, is squash een ontzettend intensieve sport. Dit komt doordat je continue in beweging bent en je hele lichaam hierbij gebruikt. Daarnaast heeft deze sport ook nog eens weinig pauzemomenten. Wanneer je begint met squashen zal je merken dat je conditie in korte tijd flink vooruit gaat en je na verloop van tijd fitter dan ooit zal zijn!

Ben je overtuigd en wil je starten met squashen? Onderneem dan de volgende stappen:

  • Meld je aan bij een squashhal of -centrum
  • Schaf een squashracket en squash bal aan. Dit kun je huren of direct kopen.
  • Verdiep je in de spelregels
  • Je bent good to go, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *