Fit en gezond blijven met squash

Squash schoenen tips

Bewegen en sporten is onwijs belangrijk om gezond en fit te zijn. Wanneer jij wel van het slaan van een balletje in een sporthal houdt, is squash wellicht iets voor jou. Wist jij dat dit een hele goede en gezonde sport is? Squash heeft ook wel de reputatie de “gezondste” sport te zijn. Het is een enorm intensieve sport en je traint je hele lichaam met een hoge intensiteit. Fit zijn en een goede lichamelijk conditie hebben is tegenwoordig belangrijker dan ooit. En er is geen betere manier om dit voor elkaar te krijgen dan door op de squashbaan een balletje te slaan. Squash is dé ideale sport om fit en gezond te blijven en in deze blog vertel ik je waarom.

Fit lichaam

Met het voorjaar in aantocht en de zomer in het vooruitzicht begint het werken aan de ideale summerbody meestal weer. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is door de sport squash te beoefenen. Met deze intensieve sport geef je je immuunsysteem een enorme boost. Een goede conditie heb je hierbij wel nodig. Het spel verloopt super snel en je bent als speler elk moment in beweging. Het is dan ook niet zo gek dat vrijwel elke sporter helemaal nat van het zweet van de squashbaan af komt na een training of wedstrijd. Squashen staat er dan ook om bekend dat je er heel veel calorieën mee verbrand. Gemiddeld verbrand iemand ongeveer 600 calorieën pér uur! Ben je al meer ervaren? Dan kun je zelf rond de 1000 calorieën per uur verbranden.

Daarbij stijgt je hartslag tijdens een potje naar ongeveer 150/170 slagen per minuut! Dit maakt dat je deze geweldige sport goed met een intensieve looptraining kunt vergelijken. Het is de meest complete work-out, omdat je een relatief korte tijd je hele lichaam traint. Een warming-up en een cooling down zijn daarom aan te raden.

Vaardigheden

Squash is de beste sport om fit en in vorm te blijven, maar het is ook een veeleisende sport. Daarom zijn er een aantal vaardigheden die je moet beheersen om dit spel goed te kunnen spelen. Je conditie moet voldoende zijn, daarnaast moet je over een perfecte controle over de bol beschikken. Een hoge mate van concentratie en anticiperen op het spelverloop mogen tevens niet ontbreken. Herken jij jezelf hier en beschik je over deze vaardigheden? Dan kun je aan de slag. Maar waarom is squash nu de ideale sport om gezond en fit te worden én te blijven? Welke gezondheidsvoordelen zijn er? De top 3 redenen van dit leuke spelletje heb ik hierover voor je op een rij gezet.

1. Killerbody

Squash is een sport waarbij je alle onderdelen van je lijf op een intensieve manier traint. Hierdoor is het mogelijk om met deze vorm van beweging in een half uur ontzettend veel calorieën te verbranden. Meer dan bij welke sport dan ook. Hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrand hangt af van het niveau waarop je squash beoefend. Gevorderden verbranden natuurlijk meer dan beginners. Dit komt vooral weer doordat squashen op een hoger niveau nog intensiever is en sneller gaat.

2. Spierontwikkeling

Je gebruikt ook nog eens alle spieren in je lichaam. Je springt, sprint, buigt en stapt en daardoor worden je armen, rugspieren, buik en benen een stuk sterker en gespierder. Zoals al aangegeven neemt je hartslag tijdens een potje squash drastisch en daarom gaat het vet verbranden. Je conditie gaat hierdoor ook snel vooruit. Het is de ideale sport voor het doen van een full-body workout en hierdoor kweek je snel jouw gewilde summerbody.

3. Vaardigheden

Tijdens het squashen ontwikkel je diverse vaardigheden in een razendsnel tempo. Zo verbetert het je behendigheid, coördinatie, snelheid en balans. Om de squashbal van je tegenstander terug te kunnen slaan, moet je veel explosieve bewegingen maken, en ook korte, snelle sprintjes waarbij je ineens afremt en grote stappen naar voren en achter maakt.

4. Vermindert stress

Lichaamsbeweging stimuleert een betere nachtrust en daardoor voel je je meer ontspannen en krijg je meer energie. Lichamelijke inspanning werkt daarbij ook stress verlagend, want op de squashbaan heb je nergens anders tijd voor dan je op de bal en je tegenspeler(s) te focussen. Die oneindige to-do lijstjes vergeet je dus even helemaal. Heerlijk toch?! Opgebouwde spanning wordt op deze manier geëlimineerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *