Geen motivatie om te squashen?

Motivatie squash tips

Motivatie om te gaan sporten is totaal niet vanzelfsprekend. Het ene moment kan je niet wachten om weer te gaan squashen en het andere moment kan je je er totaal niet toe verzetten. Zowel beginnende als gevorderde squashers hebben er last van. Je ontkomt er eigenlijk niet aan, maar de vraag is hoe ga je hiermee om? In deze blog ontdek je een aantal tips. Let’s go!

Gebrek aan motivatie

Wanneer je geen motivatie hebt om te sporten, kun je met gemak wel tientallen andere dingen bedenken die je wilt gaan doen. Hoe kan het contrast in motivatie soms zo groot zijn? Af en toe een gebrek hieraan hebben, is heel normaal. Geen enkele sporten heeft altijd zin om te gaan sporten. Wanneer dit gevolgen heeft voor je consistentie en je progressie aan het verliezen bent, is het belangrijk om toch met je billen van de bank te komen, je motivatie op de één of andere manier terug te vinden en je best te doen. Hieronder heb ik een aantal tips voor je verzameld om je motivatie te stimuleren.

5x tips

Ontbreekt het je af en toe weleens volledig aan motivatie om te gaan squashen? Met deze tips wordt het iets makkelijker om je in het zweet te gaan werken!

Doelen

Het stellen van onrealistische doelen is een echte motivatie killer. Stel daarom redelijke en haalbare doelen om je motivatie te vergroten en ook te behouden. Hoe hoger de kans van slagen dan zal zijn. Wanneer je doelen niet realistisch zijn, is het heel logisch dat je motivatie op een gegeven moment zal afnemen. Bij het opstellen van je sportschema aan de hand van je gestelde doelen is het belangrijk dat je voldoende blijft afwisselen. Bijvoorbeeld in het moment dat je gaat squashen. Nieuwe ervaringen geven je extra energie om er volop tegen aan te gaan.

Kleine stapjes

Een structuur en ritme aanbrengen, gaat makkelijker wanneer je het in kleine stukjes knipt. Maak je doelen klein en werk met kleine stapjes toe naar je einddoel. Hierdoor ga je gegarandeerd meer consistentie in je routine houden.

Personal trainer

Wanneer je iemand anders de leiding laat nemen, maak je echt een afspraak en moet je je daaraan houden. De drempel om af te zeggen is daardoor vele malen groter. Dit hoeft overigens niet perse een personal trainer te zijn. Je kunt ook een familielid, je partner of een vriend of vriendin vragen om je te stimuleren je aan je trainingsschema te houden.

Sportoutfit

Gemotiveerd raken om te sporten lukt meestal al door je sportoutfit en schoenen al aan te trekken. Niet nadenken, gewoon gaan! Wat helemaal handig is, is een nieuwe sportoutfit en/of sportschoenen aan te schaffen. Over het algemeen heb je dan veel meer zin om te sporten, in je nieuwe outfit. dit is een super simpele manier om te gaan squashen.

Sportmaatje

Door een vriend of vriendin te zoeken die ook wil gaan squashen, kan je ook weer wat extra motivatie vinden. Vooral wanneer hij/zij een goede invloed heeft en regelmatig volgens een vast schema naar de squashbaan gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *