Squashen is gezond en dit is waarom

Squashen gezond redenen

Squash is niet alleen een leuke sport om te beoefenen, het is ook nog eens super gezond. Wil jij gezonder leven en tegelijkertijd je conditie verbeteren en fitter worden? Lees dan gauw verder, want in deze blog deel ik drie redenen wat squash één van de gezondste sporten maakt. Let’s go!

Squash

Squash is een intensieve, uitdagende en snelle racket sport, wat steeds populairder wordt. Het doel van deze sport is om de squashbal tegen de muur te slaan en deze te laten terugkaatsen, zodat jouw tegenstander de bal niet terug kan slaan. Wanneer je op zoek bent naar een wijze om jezelf en mentaal en fysiek uit te dagen, is squash voor jou de ideale sport. Squashen vereist wel een aantal vaardigheden, zoals goede beweeglijkheid, tactisch denkvermogen en snelle reflexen.

Waarom is squashen zo gezond?

Dat squash enorm intensief is, is wel bekend. Wist jij ook dat squash een sport is die heel gezond is? Hieronder ontdek je drie redenen waarom deze sport zo gezond voor je is.

Spierontwikkeling

Voor een full-body workout zit je met squash wel goed. Je gebruikt bij deze sport zowel je benen als armen, waardoor je gehele lichaam een intensieve work-out krijgt. Dit betekent dat squash voor veel spierontwikkeling op verschillende plaatsen zorgt. Tijdens het squashen vergroot je de kracht van je spieren. Doordat je continue hard tegen de bal moet slaan, ontwikkel je sterke armen en schouders. Tijdens het slaan moet je er ook voor zorgen dat je in balans krijgt, waardoor je constant je buikspieren gebruikt en traint. Tijdens het rennen en het maken van de vele lunges krijgen je been- en bilspieren het flink te verduren. Kortom, squash is heel goed voor het ontwikkelen van spierkracht.

Calorieën

Naast spierontwikkeling is squash ook een fantastische sport om veel calorieën te verbranden. Het is fijn wanneer je een sport hebt waarin je in relatief korte tijd veel calorieën kan verbranden. Dit is bij squash het geval, want in 30 minuten kan je al meer dan 500 calorieën verbranden. Dit is meer dan bij welke andere sport dan ook. Daarmee staat squash op nummer één van sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt één heel gezond is.. Dit komt omdat je tijdens deze sport razendsnel gaat en enorm intensief is. Wanneer je je lichaamsgewicht op peil wilt houden en/of af wilt vallen is dit een geschikte sport.

Cardiovasculaire ontwikkeling

Last but not least de cardiovasculaire ontwikkeling. Omdat squash zon intensieve sport is, word je conditie snel verbeterd. Je lichaam maakt een enorme ontwikkeling door op cardiovasculair gebied. Zelfs in vergelijking met andere racketsporten gaat het spel van squash een stuk sneller. Tussen de verschillende rallies zit maximaal 30 seconden rust, waardoor het een heel snel spel is met weinig rustmomenten. Dit zorgt ervoor dat je hartslag bijna geen kas krijgt om omlaag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *