Zo begin je met squashen!

Squashen beginnen tips

Heb jij regelmatig vol nieuwsgierigheid en bewondering gekeken naar wat er zich op de squashbaan afspeelt? En ben je nu zover om zelf aan een balletje te gaan slaan? Het is niet altijd even makkelijk om aan een nieuwe sport te beginnen. Je moet jezelf namelijk een heleboel nieuwe technieken en vaardigheden aanleren, voordat je echt kan gaan spelen. Squash vormt hier zeker geen uitzondering op. Als beginner kunnen de balletjes je om de oren vliegen. Laat je daar zeker niet door afschrikken. In deze blog vind je een paar handige tips om met squashen te beginnen. Lees je mee?

Wat is squashen?

Squash is een zeer intensieve en uitdagende sport. Mits het op de juiste manier wordt beoefend. Via de muur sla je met een squashracket een squashbal naar je tegenstander over. De eerste keer dat je de squashbal speelt, moet deze boven de serveerlijn uitkomen en onder de uitlijnen aan de bovenkant van de muur op de baan. Vervolgens mag de bal elke keer maximaal één keer stuiteren. Stuitert de bal vaker dan één keer, sla je de bal boven de uitlijn of raak je de bal helemaal niet? Dan krijgt de ander een punt. Op deze manier ga je door totdat één van de twee spelers in totaal elf punten verzameld heeft. Doordat het zo’n intensieve sport is, is het de ideale activiteit om af te vallen en in vrij korte tijd conditie op te bouwen.

Hoe begin je?

Een wondermiddel om binnen een paar weken als een gevorderde squash te kunnen spelen, bestaat natuurlijk niet. Helaas, er zit niets anders op dan oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Voordeel van squash is dat het een laagdrempelige sport is, waardoor je er gelukkig makkelijk mee kan beginnen. Je hebt niet veel nodig om te starten met squash. Een basisconditie, beetje balgevoel en weten hoe je het racket vast moet houden als over het algemeen al voldoende voor een beginner. Er zijn verder wel een aantal tips waar je op moet letten als je aan de slag wilt. Ik vertel je hoe je dit het beste aan kunt pakken!

  1. Zoek een goede squashbaan
  2. Haal de juiste spullen in huis, zoals een squashracket, squashballetjes, sportkleding en de juiste schoenen
  3. Neem de spelregels goed door
  4. Ga op zoek naar een sportmaatje op hetzelfde niveau (beginner)
  5. Je bent klaar voor je eerste training!

Daarnaast heb ik nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor een perfecte start van je squashcarrière. Hiermee leer je snel beter squashen.

Zo word je een pro

  1. Bouw het tempo rustig op. Speel in het begin niet langer dan 45 minuten. Op deze manier kan je lichaam wennen aan de bewegingen en de intensiteit van de trainingen. Daarnaast is rustig opbouwen ook belangrijk om blessures te voorkomen. Start daarom je work-out daarom met een warming-up en eindig altijd met een cooling-down.
  2. Spierpijn, je zal er zeker last van hebben. Dit is bij squashen onvermijdelijk, met name in je billen. Je traint ook je armen, buikspieren en benen tijdens het spel, dus zorg ervoor dat je dag erna even rustig kunt bijkomen.
  3. Let op je tactiek en techniek. Je kunt uiteraard gewoon wat gaan slaan, maar om ongelukken te voorkomen, kun je het beste de basistechnieken volgen.
  4. Tijdens squashen train je je spieren én je conditie. Een ander groot voordeel van deze sport is dat je er mega veel calorieën mee verliest. Squash is zelfs de sport waarbij je de meeste calorieën verbrand. Burn, baby burn.
  5. Ga ook eens alleen. Squashen doe je meestal met een partner, maar ga ook eens alleen tegen het balletje slaan. Zo kun je bepaalde technieken extra oefenen. Wedden dat je de volgende keer je sportmaatje keihard in maakt?

Dat wordt gegarandeerd lekker veel zweten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *